Business Construct

Drum expres Arad-Oradea, gata in 2010

27.03.2008, 20:44 941

Drumul expres Arad-Oradea, cu o lungime de 134,6 kilometri, va fi impartit in trei sectoare, dintre care doua vor avea profil de autostrada, si va avea zece parcari, finalizarea constructiei fiind estimata pentru anul 2010, potrivit unei hotarari de guvern elaborata de Ministerul Transporturilor. Noul drum va face legatura cu autostrada Transilvania si Coridorul IV (Nadlac-Arad-Timisoara-Bucuresti-Constanta) si va fi finantat din bugetul ministerului.
Primul sector, avand profil de autostrada cu trei benzi de circulatie pe sens, ocoleste localitatea Biharia si municipiul Oradea prin partea de vest. Al doilea sector va avea profil de drum expres, doua benzi pe sens si va fi orientat pe directia nord-sud pana la intersectia cu DN79A, pe la vest de orasul Chisineu-Cris. Al treilea sector, cu profil de autostrada cu doua benzi pe sens, va depasi orasul Chisineu-Cris si va ocoli municipiul Arad prin partea de nord-vest. Legatura cu autostrada Transilvania se va realiza printr-un nod rutier la vest de intersectia cu DN 19, in nordul localitatii Biharia, punct care va fi considerat kilometrul 0 al drumului.
Legatura cu magistrala de transport Coridorul IV va fi facuta in vestului municipiului Arad, in concordanta cu nodul rutier de la intersectia acestei autostrazi cu DN 7. Drumul va fi proiectat pentru viteze de 120 km/h pe sectorul cu profil de drum expres si 130 km/h pentru sectoarele cu profil de autostrada. Cele zece parcari vor fi dispuse pe ambele sensuri si vor fi pentru lunga si scurta durata. Pentru siguranta circulatiei se vor monta parapete si panouri antiorbire, precum si semne de avertizare, de reglementare si de informare. De asemenea, va exista un centru de operare si se vor plasa telefoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO