Business Construct

DTZ: Sectoarele 3 şi 6 domină retailul din Capitală

Cristi Moga, research consultant DTZ Echinox

Cristi Moga, research consultant DTZ Echinox

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.02.2017, 00:05 297
Două sectoare din Bucureşti concentrează aproape jumătate din stocul modern de retail din Capitală, care a ajuns la 1,225 milioane de metri pătraţi la sfârşitul anului trecut după livrarea a două malluri care cumulează aproape 100.000 de metri pătraţi, conform unui studiu realizat de compania de consultanţă în imobiliare DZT Echinox.
 
Astfel, sectorul 6, care cuprinde cartiere precum Militari, Crângaşi şi Drumul Taberei, dispune de cea mai mare suprafaţă de spaţii comerciale moderne din Bucureşti, ajungând la un stoc cumulat de 301.000 de metri pătraţi la finalul anului 2016. Imediat pe a doua poziţie se situează sectorul 3 – cartierele Titan, Vitan, Dristor – cu un stoc de 270.000 de metri pătraţi.
 
Cele două zone au împreună 47% din spaţiile de retail modern din Bucureşti.
 
Spre comparaţie, stocul de retail modern din Timişoara, cel mai dezvoltat oraş din ţară pe acest segment, este de 220.000 de metri pătraţi, sub nivelul înregistrat în sectoarele 3 şi 6 ale Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO