Business Construct

Dunwell: Cluj-Napoca a devenit oraşul cu cele mai scumpe terenuri din România; preţurile variază între 45 euro şi 75 euro/mp

Dunwell: Cluj-Napoca a devenit oraşul cu cele mai scumpe...

Autor: Roxana Rosu

30.05.2019, 11:17 986

Cluj-Napoca a devenit oraşul cu cele mai scumpe terenuri pentru dezvoltări industriale din România, preţurile fiind şi de aproape două ori mai mari decât cele cerute pentru o locaţie din Bucureşti, arată o analiză a companiei de consultanţă imobiliară Dunwell, specializată în sectorul Industrial.

 „Preţurile terenurilor construibile/intravilane se situează la un nivel constant, dar cu mici excepţii – este vorba despre terenurile situate în zone de maxim interes pentru dezvoltări de tip office, retail sau rezidenţial din Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Iaşi, care au avut preţuri cu circa 10-15% mai mari decât media. Un teren bine amplasat şi care dispune de un PUZ (Plan Urbanistic Zonal) aprobat este mai atractiv şi, în consecinţă, mai scump. În ceea ce priveşte segmentul Industrial/Logistic, cele mai ridicate preţuri s-au înregistrat în Cluj-Napoca, Bucureşti zona de Nord – Est (noua intrare în Bucureşti din zona Stefăneştii de Jos), Bucureşti zona de Est şi Bucureşti zona de Vest”, a declarat Laurenţiu Badea, managing partner Dunwell.

Preţurile solicitate în Cluj, pentru terenuri pretabile sectorului Logistic/Industrial, variază între 45 euro/mp şi pot ajunge, chiar depăşi, 65-75 euro/mp, mai arată datele Dunwell, valori ce pot stabili un record naţional în tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO