Business Construct

După Afaceri Premium: Designul industrial schimbă viaţa oamenilor în bine. Cât de mult contează cum arată o centrală termică sau alte bunuri lipsite de „glam“

Umberto Palermo, designer colaborator al Ariston şi fondator & preşedinte al UP Design

Umberto Palermo, designer colaborator al Ariston şi fondator & preşedinte al UP Design

Autor: Roxana Petrescu

26.08.2020, 16:25 107

♦ Umberto Palermo face de un deceniu design industrial pentru gigantul italian Ariston, producător de sisteme de încălzit şi de bunuri conexe.

În ciuda faptului că domeniul poate părea la prima vedere lipsit de glam, „rece“, creativitatea cu care Umberto Palermo a abordat o banală centrală termică a scos-o dintr-un con de umbră şi a transformat-o în obiect al dorinţei. Iar până la urmă aceasta este magia şi puterea designului industrial, de a ne face viaţa mai frumoasă prin lucrurile simple de lângă noi. „Designul industrial trebuie să răspundă unor nevoi: atât celor care satisfac egoul, cât şi celor care ţin de pura utilitate. 

Designul trebuie, în acelaşi timp, să anticipeze şi nevoile viitoare. Designul unui produs este cu adevărat excelent atunci când acesta îl face pe client să cumpere, altfel urmele lăsate de creion pe hârtie sunt doar un foc de paie“, spune Umberto Palermo, designer colaborator al Ariston şi fondator & preşedinte UP Design. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO