Business Construct

Eco în construcţii: companiile de profil se aliniază cerinţelor de sustenabilitate

Supliment Construcţii

Florin Popescu, business unit director, Rockwool România: Clădirile sunt responsabile de 40% din consumul total de energie, precum şi de 36% dintre emisiile de gaze cu efect de seră.

Florin Popescu, business unit director, Rockwool România: Clădirile sunt responsabile de 40% din consumul total de energie, precum şi de 36% dintre emisiile de gaze cu efect de seră.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.10.2022, 00:00 58

♦ Una dintre regulile din construcţii spune că, pentru ca o clădire să fie considerată pasivă, circa 30% din energia consumată va trebui să fie produsă la faţa locului sau la maximum 30 de kilometri distanţă.

Construcţiile nu mai sunt ce-au fost de când conceptul nZEB a modelat felul în care se înalţă clădirile. Concret, este vorba despre atingerea obiectivului de a pune pe piaţă doar construcţii cu un consum de energie aproape de zero. Acest deziderat s-a tradus în investiţii, eforturi supli­mentare în departa­mentele de cercetare şi dezvol­tare ale producătorilor de materiale de con­strucţii, echipamente noi şi traininguri pentru angajaţii care trebuie să intre într-o nouă rutină.

Una dintre regulile din construcţii spune că, pentru ca o clădire să fie considerată pasivă, circa 30% din energia consumată va trebui să fie produsă la faţa locului sau la maximum 30 de kilometri distanţă.

„Cu cât casa este mai izolată, cu atât ai nevoie să produci mai puţină energie. Totul trebuie proiectat cu atenţie şi executat în detaliu. Va trebui o expertiză mai mare în proiectare, va trebui să se lucreze cu auditori ener­getici“, spune Dragoş Zaharia, un antreprenor care, prin firma sa de construcţii Ortogonal Construct, a ridicat mai multe astfel de case verzi până acum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO