Business Construct

Elevii din clasele V-XII, din judeţul Ilfov, vor avea acces la un laborator inteligent în incinta Institutului de Fizică Atomică din Măgurele

Elevii din clasele V-XII, din judeţul Ilfov, vor avea...

Autor: Miruna Diaconu

30.10.2019, 16:58 249

Două asociaţii, “Măgurele Science Park” şi INACO - “Iniţiativa pentru competitivitate”, împreună cu Consiliului Judeţean Ilfov, lansează joi SmartLab, primul laborator inteligent pentru elevii din clasele V-XII din judeţul Ilfov.  Laboratorul va fi situat în spaţiul Asociaţiei “Măgurele Science Park”(MSP) din incinta Institutului de Fizică Atomică din Măgurele. SmartLab Măgurele face parte din proiectul investiţional “Muzeul Viitorului”, parte componentă a MSP.

Laboratorul va funcţiona ca un centru educaţional de tip after-school şi este adresat elevilor din clasele V-XII, din judeţul Ilfov. Aceştia vor avea acces gratuit la diverse instrumente educaţionale, printre care roboţi educaţionali multifuncţionali, imprimante 3D şi scannere 3D.

Centrul educaţional va avea grupe de 8-10 copii, care vor fi însoţiţi de cel puţin un profesor sau un părinte. Accesul se va face doar pe bază de programare. Elevii vor învăţa cum să folosească echipamentele de ultimă generaţie şi cum să abordeze subiecte din programa şcolară, cu ajutorul tehnologiei digitale inteligente.

Scopul acestui proiect este de a asigura accesul tuturor copiilor din România la educaţie digitală inteligentă. Pe lângă centrul care urmează a fi inaugurat la Măgurele, mai există două şcoli, la nivel naţional,  beneficiare ale unui SmartLab.

Conform unor date de la Institutul Naţional de Statistică, în 2018, în România câte 12 copii, în medie, se băteau pentru un loc la un calculator. Înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial erau 1,7 milioane de copii, iar numărul calculatoarelor disponibile din şcoli era de doar 136.365.

Asociaţia “Măgurele Science Park” este o asociaţie care a iniţiat proiectul proiectul Măgurele Science Park, un parc ştiinţific creat în jurul laserului de la Măgurele (jud. Ilfov), care îşi propune să creeze o punte între mediul academic şi cel ştiinţific. Asociaţia INACO- Iniţiativa  pentru competitivitate- are în vedere crearea unui mecanism neguvernamental eficient şi independent de instituţiile publice, cu grupuri de specialişti şi reţele de experţi în vederea monitorizării şi creşterii gradului de competitivitate al României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO