Business Construct

Encore Capital Trust organizează o nouă rundă de finanţare pentru atragerea a 29,7 mil. lei

Encore Capital Trust organizează o nouă rundă de...

Autor: Bogdan Alecu

25.10.2022, 15:32 201

Encore Capital Trust (ECT) va organiza un nou plasament privat în luna noiembrie, prin care îşi propune atragerea a maximum 29,7 milioane de lei, decizia fiind deja aprobată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor.

Aceasta va fi a doua majorare a capitalului social al ECT, după ce compania a încheiat cu succes prima rundă de finanţare în luna iunie a acestui an, atrăgând 17,7 milioane de lei de la o serie de antreprenori şi manageri de succes din mediul de business local, printre care Dan Şucu (fondator Mobexpert), Marius Hanganu (co-fondator Tremend Software), Iosif Szavuj (fondator Ines Group), Silviana Berciu (fondator BDG Import şi Loft) sau Cristian Becheanu (fondator farmaciile Arta).

Capitalul social actual al companiei este de 18,2 milioane de lei (aproximativ 3,7 milioane de euro) şi ar ajunge la un total de maximum 48 milioane de lei (aprox. 9,8 mil. euro) după subscrierea integrală a noilor acţiuni. În eventualitatea în care noile acţiuni care vor fi emise în cadrul actualei majorări de capital social nu vor fi subscrise în totalitate de către actualii acţionari, acestea vor fi oferite terţilor la preţ de emisiune de 1,05 lei / acţiune.

”Rezultatele înregistrate după închiderea primului plasament privat au fost foarte bune iar încrederea acţionarilor în modelul de business al ECT ne-a determinat să organizăm o nouă rundă de finanţare într-un răstimp atât de scurt, de sub cinci luni. Am identificat şi realizat investiţii foarte atractive iar randamentul actual anualizat depăşeşte obiectivul setat de 20% pe an. Piaţa imobiliară prezintă în continuare numeroase oportunităţi iar capacitatea noastră de negociere, expertiza în a identifica cele mai potrivite investiţii dar şi în a încheia parteneriate de finanţare cu dezvoltatorii reprezintă argumentele principale care ne determină să fim încrezători în evoluţia companiei spre un portofoliu în valoare de zeci de milioane de euro în următorii ani”, a declarat Robert Butoi, director executiv al Encore Capital Trust.

Compania a plasat deja peste două treimi din suma atrasă în prima rundă de finanţare, ajungând la un portofoliu de peste 130 de locuinţe în opt proiecte rezidenţiale din Bucureşti si Ilfov.  Politica de investiţii a ECT este concentrată pe şase linii de activitate, principalele fiind reprezentate de achiziţionarea de unităţi în proiecte aflate în stadii incipiente de dezvoltare pe segmentul rezidenţial, la un preţ preferenţial, investiţiile de tip mezanin, care presupun participarea cu capital la procesul de dezvoltare al unui proiect şi valorificarea produsului finit, achiziţionarea de active imobiliare cu scopul obţinerii unui randament lunar din exploatarea acestora şi achiziţiile de tip iBuyer pe piaţa rezidenţială secundară.

Encore Capital Trust a fost fondată şi este condusă de o serie de antreprenori şi manageri cu o vastă experienţă pe piaţa imobiliară şi în mediul de afaceri local. Bazele companiei au fost puse de Cosmin Savu-Cristescu, managing director al grupului Redport Capital, un important dezvoltator imobiliar local şi de Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania, una dintre principalele companii de profil şi compania de consultanţă cu cea mai amplă activitate pe segmentul rezidenţial.

Din echipa de management a companiei mai fac parte şi Bogdan Gubandru, care ocupă funcţia de director de investiţii - fiind unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi imobiliari specializaţi pe segmentul de tranzacţii de investment, implicat în vânzarea proiectelor de birouri America House, Floreasca Park şi The Light One - Amalia Dîrle, care ocupă poziţia de director financiar după o carieră de peste 12 ani în sistemul bancar, dintre care ultimii cinci pe segmentul private banking în cadrul BRD GSG, Victor Vremera, care îndeplineşte funcţia de director de dezvoltare şi achiziţii, cu o experienţă de peste nouă ani în cadrul unor companii precum Coldwell Banker, Metropolitan şi SVN Romania, precum şi Elena-Diana Nedelcu, în funcţia de director juridic.

Encore Capital Trust beneficiază şi de un Advisory Board redutabil, format din consultanţi şi economişti de succes, printre care Liviu Arnăutu, fondator şi partener al administratorului de active Atlas Asset Management, Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA Romania şi conferenţiar universitar DOFIN în cadrul ASE şi Bogdan Belciu, co-fondator şi partener al companiei de consultanţă Valorem Business Advisors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO