Business Construct

Essers Family Office, ramura de investiţii a familiei care deţine furnizorul belgian de transport şi logistică H.Essers, cumpără 51% din ExtraPower, o companie belgiană specializată în inginerie şi construcţii fotovoltaice, ambele companii fiind active şi pe piaţa din România

Essers Family Office, ramura de investiţii a familiei...

Autor: Roxana Rosu

25.01.2023, 16:30 542

Essers Family Office (EFO), ramura de investiţii a familiei Essers, care deţine furnizorul belgian de servicii sustenabile de transport şi logistică H.Essers, a achiziţionat 51% din acţiunile ExtraPower, companie belgiană specializată în inginerie şi construcţii fotovoltaice personalizate, prezentă şi pe piaţa din România.

H.Essers & family continuă să investească în România, în soluţii sustenabile (energie regenerabilă) şi în logistică. In 2022, compania a avut o cifră de afaceri consolidată la nivel european de 1,1 miliarde de euro.

În România, H.Essers are depozite în Bucureşti şi Oradea şi activează în sectoare precum logistică, transport, distribuţie, produse chimice şi farmaceutice. Businessul local generează venituri de 71 milioane de euro, având 95 de clienţi şi aproape 950 de angajaţi.

Până la sfârşitul anului, biroul de 1.500 mp din Oradea va fi extins cu 1.000 mp, în timp ce în Bucureşti depozitul de produse chimice va fi extins cu 10.000 mp. În Bucureşti, compania are depozite de 50.000 mp: 20.000 mp de produse chimice, 10.000 mp de produse farmaceutice şi 20.000 mp de mărfuri generale. 

ExtraPower a fost fondată în 2014 de Jannes Soutaer şi Tineke Serru şi este activă în Belgia, România şi Spania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO