• Leu / EUR4.7480
  • Leu / GBP5.4269
  • Leu / USD4.1981
Business Construct

Estimare: Sika si-a bugetat o crestere de 20%

Sika Romania din Brasov, filiala locala a grupului elvetian Sika, si-a bugetat pentru 2009 o majorare de 20% a cifrei de afaceri, pana la 29 de milioane de euro, odata cu temperarea cresterii pietei constructiilor si cu intensificarea efectelor crizei internationale.
"Anul viitor vom inregistra o crestere, dar nu in acelasi ritm ca in 2008, datorita investitiilor pe care le-am facut in infrastructura si in resurse umane, si estimam o crestere de 20% a cifrei de afaceri. Noi oricum am prevazut pentru anul viitor o temperare a cresterii, asa ca nu a fost nevoie de o ajustare semnificativa a bugetului", a declarat Ileana Nicolae, directorul general al Sika Romania.
Compania va realiza anul acesta o cifra de afaceri de circa 24 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent, sub ritmul de 40% estimat la inceputul anului, pe fondul reducerii cererii de materiale de constructii. Reprezentantii companiei estimeaza o scadere pe piata constructiilor civile, care ar putea fi compensata de sectorul de infrastructura, unde ar putea fi derulate mai multe proiecte majore.
Chiar daca vanzarile vor fi afectate de criza economica, compania nu va reduce bugetele de marketing si nici celelalte cheltuieli. "Vom fi mai atenti si vom incerca sa fim mai eficienti, dar consideram ca, in special in perioade de criza, este esential sa investesti pentru a pastra avantajul competitiv", explica Nicolae.
Compania va investi anul viitor in constructia unui centru de dezvoltare profesionala pentru angajati si clienti. "Vom investi foarte mult in oameni, in dezvoltarea lor profesionala. Ne vom concentra pe ridicarea nivelului serviciilor. Deja am dat in functiune un laborator chimic, un laborator de betoane si un laborator de adezivi industriali", afirma Nicolae.
Compania a investit de la intrarea pe piata locala peste 2 mil. euro in Brasov, unde detine o unitate de productie, sediul central si depozitul central. Compania mai detine un centru de vanzari si depozit la Bucuresti si birouri de vanzari la Timisoara, Cluj, Iasi, Constanta si Craiova.
Sika a intrat pe piata in 2002 cu un birou de vanzari la Bucuresti, prin preluarea Heidelberger Materiale de Constructii. Sika este structurata in doua divizii - Divizia Constructii si Divizia Industrie - si are un portofoliu variat de produse, de la aditivi pentru mortare si constructii, produse de etansare, lipire si impermeabilizare, la pardoseli industriale sau tehnologii de lipire si etansare in industria transporturilor si cea navala.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7480
Diferență: 0,1667
Ieri: 4.7401
Azi: 4.1981
Diferență: 0,313
Ieri: 4.1850
Azi: 5.4269
Diferență: 0,3217
Ieri: 5.4095
Azi: 4.1805
Diferență: 0,2206
Ieri: 4.1713