Business Construct

Euroholding inghite Marcora Constructii

28.06.2007, 20:14 31

Grupul italian Euroholding, cu activitati in constructii, imobiliare si industria textila, a preluat compania Marcora Constructii Romania, subsidiara locala a grupului italian Marcora. Valoarea tranzactiei este estimata de surse din piata la 12 milioane de euro. Aceasta este cea mai importanta tranzactie derulata de grupul italian Euroholding de cand este prezent pe piata romaneasca, potrivit lui Luca Serena, presedintele Euroholding.
Odata cu aceasta achizitie, italienii au preluat unul dintre principalii competitori de pe piata romaneasca. Grupul italian Euroholding activeaza pe piata romaneasca din 1992 si, inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 150 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent.
Doar divizia de constructii a realizat anul trecut un rulaj de circa 45,4 de milioane de euro. In urma achizitiei companiei Marcora Constructii, italienii vor prelua opt santiere aflate deja in lucru, personalul ramane acelasi, fiind prevazut si un nou plan de angajari. Marcora Constructii estima pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 16-20 de milioane de euro. Grupul Marcora Costruzioni a fost infiintat in 1944 si are subsidiare in Italia, Rusia, Bulgaria, Romania, Ucraina si Kazahstan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO