Business Construct

Evaluare: Dambovita Center face peste 900 mil. euro

Evaluare: Dambovita Center face peste 900 mil. euro

Terenul pe care se afla Dambovita Center a fost evaluat la 158,7 mil. euro la sfarsitul anului trecut

28.04.2009, 13:48 475

Compania israeliana Plaza Centers, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de pe piata locala, a evaluat proiectul Dambovita Center de pe platforma Casei Radio la 927 de milioane de euro in momentul finalizarii, in crestere cu 21% fata de precedenta evaluare, potrivit ultimului raport financiar.

Proiectul este unul dintre cele mai mari propuse spre dezvoltare in Capitala, urmand sa cuprinda o suprafata de 600.000 mp de spatii comerciale, birouri, hoteluri si locuinte in 2013, noul termen de finalizare a proiectului care trebuia realizat initial pana in 2012.
La sfarsitul anului trecut, terenul de zece hectare din centrul Capitalei pe care va fi realizat proiectul a fost evaluat la 158,7 milioane de euro, in scadere cu 17% fata de evaluarea din 2007. De altfel, majoritatea proprietatilor companiei de pe piata locala s-au devalorizat, portofoliul actual fiind evaluat la 223,5 milioane de euro, minus 17% fata de evaluarea de 269,5 milioane de euro din 2007, cand compania detinea cu doua proprietati mai putin in Romania.
Compania israeliana, controlata de omul de afaceri Mordechay Zisser - care detine si hotelul Radisson SAS de pe Calea Victoriei, are in Romania opt proprietati - o cladire istorica din Bucuresti si sapte terenuri pe care intentioneaza sa dezvolte in special centre comerciale.
Compania lucreaza in prezent la proiectul Dambovita Center, pentru care a fost obtinuta o aprobare din partea comisiei tehnice de urbanism, precum si la un mall de 14.000 de metri patrati suprafata inchiriabila din Miercurea-Ciuc.
Lucrarile la proiectele din Slatina, Targu Mures, Iasi, Hunedoara si Timisoara sunt programate sa inceapa anul viitor, potrivit raportului financiar al companiei. Investitiile in dezvoltarea acestor proiecte sunt estimate la aproape 2 mld. euro pentru urmatorii patru ani, iar suprafata construita a celor opt proiecte pentru care compania a cumparat terenuri s-ar putea ridica la 800.000 mp.
Compania este prezenta si in Polonia, Cehia sau Ungaria, avand un numar de 33 de proprietati in dezvoltare si o valoare neta a activelor de 700 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO