Business Construct

Eximprod investeste 35 mil. in imobiliare

20.12.2007, 15:19 84

Grupul Eximprod din Buzau, cu activitati in domeniul productiei si distributiei de echipamente destinate industriei electricitatii, va investi anul viitor aproximativ 20 de milioane de euro in extinderea centrului de afaceri Buzau Business Center.
"In 2008 vom continua sa investim in sectorul imobiliar. Avem in plan extinderea centrului de afaceri din Buzau cu aproximativ 25-30.000 de metri patrati. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro", a declarat Gheorghe Manole, directorul general al Eximprod Group.
Compania, cu afaceri de 24 de milioane de euro in primele noua luni ale lui 2007, mai are in plan pentru anul acesta dezvoltarea a inca doua proiecte imobiliare, un proiect rezidential in care va investi 8 milioane de euro si un centru comercial, investitie de 7 milioane de euro.
In plus, Eximprod va incepe anul viitor un program de retehnologizare si dezvoltare a capacitatilor de productie ce cuprinde constructia unei hale noi de productie cu o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati in care va investi 3 milioane de euro. "Pentru sectorul industrial vom dezvolta capacitati noi de productie in locatiile existente si vom moderniza procesul de tehnologic", a adaugat Manole.
Pentru anul acesta, Eximprod mizeaza pe o crestere de 10% pe fondul maririi investitiilor in retelele de distributie a energiei electrice. Printre principalii clienti ai companiei se numara Electrica Serv, E.ON, ENEL, CEZ, SN CFR si Transelectrica.
Reprezentantii companiei estimeaza ca valoarea pietei locale de echipamente destinate industriei electricitatii a atins anul trecut valoarea de un miliard de euro, ca urmare a cresterii investitiilor companiilor din sectorul energetic.
Printre competitorii companiei de pe piata locala de profil se numara Siemens, ABB, Furukawa, Sediver, EnergoBit, Adrem Invest, Iproeb, Electromagnetica, AEM Timisoara si Electrotel Alexandria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO