Business Construct

Extinderea bricolajului mareste afacerile Einhell

28.02.2008, 14:21 27

Furnizorul de echipamente electrice si de gradina Einhell Romania estimeaza o cifra de afaceri de 19 mil. euro in acest an, in crestere cu 25-30%, datorita extinderii retelei de parteneri pentru distributia produselor.
Filiala companiei germane Einhell in Romania a inregistrat anul trecut o majorare de 50% a cifrei de afaceri, la 15 milioane de euro, pe fondul dezvoltarii magazinelor de tip "do-it-yourself", al cresterii numarului de distribuitori din teritoriu, precum si lansarii unor noi game de produse.
Einhell Romania a alocat in 2007 peste 3 milioane de euro, din fonduri proprii, pentru finalizarea unui centru logistic, construit intr-un parc industrial, in apropiere de Bucuresti. Investitia cuprinde un depozit, birouri si un centru de service. Firma nu intentioneaza sa achizitioneze sau sa construiasca alte centre in urmatorii doi ani. Einhell comercializeaza, prin intermediul mai multor parteneri, peste 400 de produse semiprofesionale si de bricolaj pentru casa si gradina, pentru care asigura service si piese de schimb.
Gama de scule electrice, compresoare, aparate de sudura, generatoare si masini stationare pentru lemn, metal sau plastic reprezinta circa 75% din vanzarile firmei, restul fiind acoperit de masini electrice de gradinarit si pompe de apa.
Principalii parteneri ai firmei sunt retelele de magazine "do-it-yourself" Praktiker, Bricostore, Hornbach, Baumax, retelele Cash & Carry Metro si Selgros, alaturi de hipermarketuri precum Real, Carrefour, Cora si Kaufland. Firma colaboreaza la nivel local cu circa 200 de distribuitori independenti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO