Business Construct

Extinderea Parcului Industrial Tetarom I din Cluj, afectată de alunecări de teren

Extinderea Parcului Industrial Tetarom I din Cluj,...

Autor: Mediafax

29.08.2017, 00:00 241

Extinderea Parcului Industrial Tetarom I Cluj-Napoca este afectată de alunecările de teren constatate încă din anul 2014, Consiliul Judeţean Cluj alocând, luni, 10 milioane de euro pentru lucrări de consolidare. 

Dacă nu se intervine, se pot pierde importante finanţări europene. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, luni, că trebuie văzut dacă expertiza tehnică realizată la începutul anilor 2000, când s-a decis înfiinţarea Parcului Industrial Tetarom I în zona dealului Hoia, a fost corect făcută.

„Consiliul Judeţean Cluj a aprobat, luni, proiectul de executare a unor lucrări de stabilizare a versantului de la Parcul Industrial Tetarom I, estimate la 10 milioane de euro. Suntem obligaţi să luăm măsuri în regim de urgenţă din cauza alunecărilor de teren, pentru că, în caz contrar, punem în pericol investiţia de 10 milioane de euro din fonduri europene de extindere a parcului.

Cu cât întârziem luarea unor măsuri, cu atât costurile vor fi mai mari. Nimeni nu şi-a dorit ca acest deal să alunece. Sunt convins că, în momentul în care, la începutul anilor 2000, s-a decis înfiinţarea Parcului Industrial Tetarom I în zona dealului Hoia, cei de la CJ Cluj aveau expertiza tehnică prin care se spunea că dealul este sigur. Trebuie văzut dacă această expertiză a fost corect făcută sau este vorba de o culpă a celor care au realizat expertiza“, a spus Tişe.

Potrivit acestuia, lucrările de consolidare trebuie executate în maximum doi ani, fiind prevăzute trei rânduri de piloni groşi din beton care să fie amplasaţi la 30 de metri adâncime. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO