Business Construct

Fabricile de ciment din România au adunat cele mai mari câştiguri în anul pandemiei: 900 mil. lei

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.06.2021, 07:00 951

Holcim, HeidelbergCement şi Romcim (fosta CRH Ciment) s-au poziţionat, prin subsidiarele din România, la vârful pieţei locale a producătorilor de materiale de construcţii, după ce au raportat toţi creşteri ale afacerilor anul trecut comparativ cu 2019. La fel ca cifra de afaceri, profitul a fost în urcare pentru toţi cei trei jucători, cea mai mare creştere fiind raportată de HeidelbergCement, care şi-a majorat câştigul cu 80%.

Ca marje de profit, anul 2020 a fost astfel unul dintre cei mai buni pentru cele trei companii, acestea ajungând până la 33% - cum este cazul HeidelbergCement.

Aceste rezultate vin într-un an în care piaţa locală a cimentului a crescut cu 10%, ajungând la o valoare de 630 de milioane de euro, potrivit estimărilor CIROM, patronatul din această industrie. Piaţa a urmat în 2020 trendul crescător al volumelor lucrărilor de construcţii.

Anul 2020, cu tot cu pandemie, a adus construcţiilor a doua cea mai bună evoluţie an la an din ultimul deceniu, după cum reiese din datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO