Business Construct

Familia Pogonaru aşteaptă oferte de la companii de construcţii pentru ridicarea mallului Veranda de lângă piaţa Obor

Andrei Pogonaru: Avem contracte sem­nate pentru 72% din suprafaţa închiriabilă.

Andrei Pogonaru: Avem contracte sem­nate pentru 72% din suprafaţa închiriabilă.

Autor: Cristi Moga

25.03.2015, 09:00 1424
Familia omului de afaceri Florin Po­gonaru, care pe un teren de 4,5 hectare din apropierea pieţei Obor îşi propune să dezvolte un centru comercial sub numele Veranda, a demarat licitaţia pentru de­semnarea constructorului şi îşi propune ca în două-trei luni să înceapă lucrările la fundaţia mallului.
 
„Am lansat procesul formal de licitaţie pentru desemnarea antreprenorului general şi avem 11 firme care s-au arătat interesate şi de la care aşteptăm oferte. Am realizat până în prezent 75% din excavaţii şi speranţa noastră este ca până la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie să începem construcţia propriu-zisă. Durata lucrărilor este estimată la 12 luni“, a declarat pentru ZF Andrei Pogonaru, fiul lui Florin Pogonaru şi responsabil de dezvoltarea proiectului. Primul rând de oferte este aşteptat până la sfârşitul lunii martie, iar Pogonaru spune că procesul de licitaţie va fi unul accelerat deoarece compania îşi propune să înceapă cât mai curând lucrările. Procesul de curăţare a terenului şi de excavare este realizat de firma Apolodor, iar pe lista de potenţiali constructori sunt firmele obişnuite cu astfel de proiecte, spune An­drei Pogonaru, fără a avansa nume concrete. Centrele comerciale din Capitală au fost sau sunt construite de firme precum Bog’Art (Mega Mall, Băneasa, Auchan Dru­mul Taberei), Strabag (Promenada, Park­Lake Plaza) sau Danya Cebus (AFI Palace Co­troceni).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO