Business Construct

Firmele de construcţii sunt în stand-by până la încetarea războiului din Ucraina: „Vrem să punem umărul la reconstrucţia ţării“

Firmele de construcţii sunt în stand-by până la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.03.2023, 00:07 938

Companiile din construcţii au un interes direct ca războiul din Ucraina să ia sfârşit cât mai curând, fiind deja pregătite să se implice în procesul de refacere a ţării, care a fost distrusă în mare parte în urma bombardamentelor. Indiferent de nişa pe care activează, jucătorii din industrie spun că au prevăzut deja în strategiile pe termen mediu o asemenea provocare.

„Nu excludem ca în doi ani să încercăm să participăm la reconstrucţia Ucrainei“, spune Marius Marta, di­rectorul executiv al companiei Drum Asfalt, un constructor din Bihor deţinut de Floare Petroi.

Implicarea în refacerea Ucrainei este o strategie şi pentru grupurile internaţionale. „În contextul actual, există o oportunitate bună pentru jucătorii din România din sectorul construcţiilor de a ajuta la reconstrucţia Ucrainei şi suntem încrezători că în momentul în care situaţia politică se clarifică, soluţiile de construcţii cu materiale sustenabile produse în România vor avea un impact pozitiv“, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO al Saint-Gobain România.

Alte companii şi-au făcut deja planuri concrete privind implicarea în refacerea Ucrainei de îndată ce războiul se va încheia.

„Nu putem ignora tragedia prin care trece Ucraina, distrugerile pe care le suportă infrastructura ţării. Vrem să punem umărul la reconstrucţie după război cu expertiza şi produsele noastre. Sperăm ca acel moment să vină cât mai repede, iar conflictul să se stingă“, spune Alexandru Stânean, CEO-ul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO