Business Construct

Fondatorul Bucureşti Mall se retrage

Fondatorul Bucureşti Mall se retrage
30.06.2010, 14:45 285

Omul de afaceri Tunc Capa (foto), care a fondat în urmă cu 13ani compania care a dezvoltat primul mall din Romănia, BucureştiMall din Vitan, a ieşit complet din afacerea Anchor Grup, vănzăndparticipaţiile pe care le deţinea la mai multe proiecte şirenunţănd la funcţia de preşedinte.

Capa se va ocupa de un ultim proiect - un centru comercial detip outlet în Vitan - după care se va retrage de tot din business,lăsănd restul proiectelor personale pe măna fiului său, Ali Capa,care mai ocupă poziţiile de chief investment officer în cadrulAnchor Grup şi director al ma-gazinelor G'market.

"În 1997 am venit în Romănia şi am cumpărat terenurile pentruBucureşti Mall şi Plaza Romănia. Eram fondatorul companiei şi unuldintre parteneri. Am ieşit complet din afacere în urmă cu patruluni, renunţănd şi la funcţia de preşedinte. Mai aveam diferiteprocente în mai multe companii. Am rămas cu o serie de terenuri şimai multe apartamente în InCity".

El spune că deţine în Bucureşti un teren de 3,7 ha în Pipera, unlot de 3.000 mp pe strada Mihai Bravu şi terenul unui fost depozitde mobilă din zona Vitan de 17.500 mp pe care va fi dezvoltat unproiect de tip outlet.

Capa provine dintr-o familie de oameni de afaceri de origineturcă, proprietarii unei fabrici de produse alimentare văndute în1995 către CPC, fond achiziţionat ulterior de Unilever. O altăafacere dezvoltată de Capa este Gima, reţeaua de 81 desupermarketuri din Turcia fiind văndută în 2005 cătreCarrefour.

Omul de afaceri apreciază că în Capitală au fost construite preamulte malluri, în ciuda faptului că piaţa de retail şi nivelulsalariilor au crescut spectaculos în ultimii zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO