Business Construct

Fondul elen de investiţii Bluehouse Capital a vândut clădirea de birouri Olympia Tower din apropiere de Piaţa Muncii din Bucureşti către grupul imobiliar britanic Yellow Tree

Fondul elen de investiţii Bluehouse Capital a vândut...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2023, 12:38 327

Fondul elen de investitii Bluehouse Capital, activ pe piaţa din Europa Centrală şi de Sud-Est, a vândut clădirea de birouri Olympia Tower din apropiere de Piaţa Muncii din Bucureşti către grupul imobiliar britanic Yellow Tree.

Situată în imediata apropiere a Pieţei Unirii, clădirea de birouri a fost finalizată în 2009 şi are o suprafaţă închiriabilă de 10.000 de metri pătraţi,  ocupată în proporţie de 93%.

Grecii au încercat să vândă clădirea şi în 2016, după ce vânduseră anterior Victoria Center şi Bucharest City Gate din Piaţa Presei Libere, pentru 45 milioane euro.

Knight Frank România a reprezentat Bluehouse în aceasta tranzacţie şi a fost anterior agentul exclusiv de închiriere al Olympia Tower.

„Ne bucurăm să încheiem vânzarea Olympia Tower către Yellow Tree, în urma unei strategii de repoziţionare. În ciuda condiţiilor dificile de piaţă, Olympia Tower a avut întotdeauna rezultate bune, datorită standardelor sale ridicate de calitate, dar şi de gestionare şi administrare a clădirii”, au afirmat Reprezentantii Bluehouse Capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO