Business Construct

Forte Partners va construi viitorul sediu central al Telekom lângă Palatul Telefoanelor, după achiziţa clădirii Tandem şi terenului aferent

Forte Partners va construi viitorul sediu central al...

Autor: Bogdan Alecu

21.12.2018, 14:15 2440

Forte Partners, cel mai activ dezvoltator român de pe piaţa locală de birouri, a cumpărat clădirea Tandem de la Telekom alături de un teren de lângă aceasta, pentru a construi acolo un nou proiect de birouri în care se va afla viitorul sediu central al companiei telecom, potrivit datelor din piaţă. Forte Partners a vândut anul acesta proiectul The Bridge către fraţii Pavăl de la Dedeman contra 200 mil. euro, în cea mai mare tranzacţie de birouri parafată verodată pe piaţa locală

La finalul lunii octombrie Forte Partners a cumpărat un teren de de 1.700 de metri pătraţi situat între strada Matei Millo şi strada Ion Câmpineanu, lângă clădirea Tandem. La acea vreme Forte anunţa că va investi 25 mil. euro într-un proiect de birouri ce va avea o suprafaţă închiriabilă de 8.400 mp. Acesta va avea o arhitectură similară cu cea a Palatului Telefoanelor, inspirată din cea a clădirilor construite în New York în anii ‘30, dar cu o reinterpretare modernă. Preţul de pornire pentru acest teren la licitaţie era de 3,3 mil. euro.

“Clădirea Tandem”, aflată în apropierea Palatului Telefoanelor, este compusă din teren intravilan, având o suprafaţă de 4.740 mp şi din construcţii având o suprafaţă construită la sol de 2.030 mp, care include o clădire de birouri cu un regim de înălţime de 2S plus P plus 7etaje şi anexe. Suprafaţă utilă totală a proprietăţii este de 13.250 mp, iar preţul de pornire este estimat la 8 milioane euro.

Variantele pe care Telekom Romania Communications le avea în vedere pentru această tranzacţie sunt vânzarea şi închirierea ulterioară de către companie a unui spaţiu din clădirea care va fi construită de către cumpărătorul imobilului în locul clădirii existente sau vânzarea simplă a imobilului (teren şi construcţie existentă). 

Recent, Telekom Romania Communications a finalizat vânzarea unei alte proprietăţi în aceeaşi zonă situată în Bucureşti, pe Strada Matei Millo nr.6, sector 1, constând într-un teren de 1.783 mp, la un preţ de pornire de peste 3.3 milioane euro.

În 2017, Telekom Romania Communications a capitalizat 23 proprietăţi, a căror valoare toală este de peste 10 milioane euro.

Totodată, ca parte a strategiei de capitalizare a activelor de care dispune, Telekom Romania Communications a demarat procedurile administrative pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru realizarea lucrărilor de consolidare a clădirii Palatului Telefoanelor. În acest sens, compania trebuie să obţină avizele necesare impuse prin certificatul de urbanism în vederea eliberării autorizatiei de construire. La finalizarea lucrărilor de consolidare, Palatul Telefoanelor va fi folosit ca spaţiu de lucru pentru angajaţii companiei, dar este luată în considerare şi închirierea spaţiului respectiv către potenţiali clienţi de pe piaţă. Palatul Telefoanelor este o clădire emblematică a oraşului Bucureşti, fiind construită în stilul art deco, în anii 1930, pe un teren cu o suprafaţă de 1.893 mp, având o suprafaţă totală construită la sol de 1.702 mp.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO