Business Construct

Fuziunea dintre Lafarge şi Holcim ar crea un gigant cu afaceri de peste 400 mil. euro pe plan local, care ar lua două treimi din piaţa cimentului

 Fuziunea dintre Lafarge şi Holcim ar crea un gigant cu...

Autor: Andreea Neferu

07.04.2014, 00:08 808

Holcim (Elveţia) şi Lafarge (Franţa), doi dintre cei mai mari jucători din industria materialelor de construcţii, sunt în discuţii pentru a realiza o fuziune la nivel mondial care ar crea un gigant cu vânzări de peste 30 mld. euro.

Mişcarea are efecte şi pe piaţă locală, unde businessul cumulat al celor două grupuri ar depăşi 400 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

Piaţa locală a cimentului, evaluată de ZF la 600-700 mil. euro, este împărţită aproape în mod egal de trei mari jucători – francezii de la Lafarge, nemţii de la HeidelbergCement şi elveţienii de la Holcim, ceea ce înseamnă că unirea operaţiunilor pe plan local a doi dintre cei trei va pune bazele unui grup ce va avea aproape două treimi din acest sector, potrivit unei analize ZF.

Fiecare dintre cele două companii deţine pe plan local câte două fabrici de ciment şi, pe lângă activităţile din această industrie, ambele grupuri activează în România şi în industria agregatelor şi betoanelor. De altfel, atât Lafarge, cât şi Holcim se numără printre cei mai mari producători de materiale de construcţii de pe piaţa românească, fiecare investind peste 700 de milioane de euro în ultimele două decenii în activităţile locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO