Business Construct

Gabriel Ristoiu preia funcţia de director general la Somaco Grup Prefabricate, în locul lui Sorin Miron

Gabriel Ristoiu preia funcţia de director general la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.08.2022, 10:10 382

Somaco Grup Prefabricate, compania prin care este operat businessul din construcţii Somaco, deţinut de elveţienii de la Holcim, l-a adus la conducere pe Gabriel Ristoiu, de la 1 august 2022. El a preluat funcţia de director general de la Sorin Miron, care a condus compania timp de şapte ani.

În vârstă de 54 de ani, Gabriel Ristoiu lucrează de 20 ani în grupul Holcim, după ce anterior lucrase la Search Corporation şi SCT Bucureşti SA. Este absolvent al Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi are două titluri de EMBA – unul în management şi administraţie, în cadrul Universităţii Bucureşti, şi altul de management general şi administrarea afacerilor, la Tiffin University.

Gabriel Ristoiu va continua să coordoneze divizia de Infrastructură din cadrul Holcim România şi totodată va prelua conducerea activităţii Somaco Grup Prefabricate.

„Somaco (...), în ultimii şapte ani, şi-a diversificat portofoliul de produse şi şi-a dublat cifra de afaceri. Consider că atât piaţa de zidărie, cât şi segmentul de infrastructură sunt în creştere în România, cu o perspectivă care prezintă multe oportunităţi pentru Somaco”, a spus Gabriel Ristoiu, noul director general Somaco Grup Prefabricate.

Cu afaceri de 66 milioane de euro în anul 2021, Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producători de prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii, precum şi al construcţiei centrelor comerciale, halelor logistice sau de producţie din ţară, precum şi unul dintre cei mari producători de beton celular autoclavizat (BCA) din ţară. 

„Avem un plan de investiţii pe termen lung pentru fabricile Somaco, dar şi pentru dezvoltarea serviciilor şi accentuarea digitalizării”, a adăugat Gabriel Ristoiu.

Somaco Grup Prefabricate deţine şase fabrici, la Adjud, Buzău, Roman, Teiuş, Târgovişte şi Timişoara, care au o acoperire naţională a proiectelor de construcţii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA şi elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică şi rutieră, pentru sisteme de canalizare din beton. Compania are aproximativ 900 de angajaţi.

Începând din noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din grupul Holcim România, care numără în total aproximativ 1.900 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO