Business Construct

Genesis Property a montat peste 1000 de panouri fotovoltaice pe clădirile de birouri din YUNITY Park, în nordul Bucureştiului, în urma unei investiţii de 1 mil.euro

Genesis Property a montat peste 1000 de panouri...

Autor: Roxana Rosu

22.11.2022, 12:14 307

Dezvoltatorul imobiliar Genesis Property a finalizat cel mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România, în complexul YUNITY Park (Novo Park) din nordul Bucureştiului, în urma unei investiţii de 1 milion de euro. 

Proiectul a constat în instalarea a peste 1.000 de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de peste 4.000 mp, în regim de prosumator, pe acoperişurile clădirilor de birouri. 

„Reducerea impactului asupra mediului este o prioritate integrată perfect în strategia companiei noastre şi ţine cont de cerinţele angajaţilor care lucrează în spaţiile de birouri administrate de noi. De aceea şi misiunea strategică a Genesis Property este construită în jurul obiectivelor de a reduce impactul asupra mediului înconjurător şi dependenţa de combustibilii fosili, iar eficienţa energetică şi energia solară sunt piloni esenţiali ai acesteia. Facem un prim pas înainte în efortul de aliniere al actualului concept NZEB (nearly Zero-Energy Building) către clădirile cu emisii zero (ZEB), aliniind astfel cerinţa de performanţă energetică din actuala Directivă de Eficienţă Energetică a Clădirilor cu obiectivul UE pe termen lung de neutralitate climatică. YUNITY Park este gândit ca un exemplu de sustenabilitate pentru viitor, nu doar pentru provocările din prezent”, a spus Ioan Bejan, Director de Sustenabilitate, Genesis Property.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO