Business Construct

George Stamate, director de vânzări infrastructură Arabesque: O constatare amară - rezidenţialul nu se poate dezvolta în zone cu deficit de forţă de muncă

George Stamate, director de vânzări infrastructură Arabesque: O constatare amară - rezidenţialul nu se poate dezvolta în zone cu deficit de forţă de muncă

George Stamate, director de vânzări divizia infrastructură din cadrul Arabesque: Anul acesta am deschis un nou punct la Buzău, urmează şi alte oraşe. Ne adresăm şi retailului, dar nu în aceeaşi măsură în care ne adresăm industriei.

Autor: Bogdan Alecu

20.06.2016, 00:08 918

Proiectele imobiliare, fie că este vorba de industrial, rezidenţial sau comercial, se vor dezvolta în continuare acolo unde şomajul este mic şi există infrastructură pentru a atrage investitori.

„Nu putem să dezvoltăm rezi­denţialul fără partea de infrastructură, fără acces la acele zone fără facilităţi. De asemenea, nu putem dez­volta rezidenţal în zone cu deficit de forţă de muncă“, a declarat George Sta­mate, director de vânzări divizia infrastruc­tură din cadrul Arabesque, speaker în cadrul eve­nimentului ZF „Birouri & rezidenţal“ 2016, organizat de Ziarul Financiar.

România este „ruptă“ între zona de vest, unde angajatorii caută oameni şi nu mai găsesc, rata şomajului fiind sub 1%, iar pro­ducătorii aduc angajaţi şi de la 80 de kilometri dis­tanţă, şi zonele de sud şi est, unde şomajul urcă spre 10%, salariile sunt mai mici şi im­plicit puterea de cumpărare, iar investitorii lipsesc, neavând infrastructură. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO