Business Construct

Germanii de la ECE cauta terenuri pentru 10 mall-uri

Germanii de la ECE cauta terenuri pentru 10 mall-uri
25.10.2007, 14:32 25

Grupul german ECE Projektmanagement cauta terenuri in principalele orase din Romania, pentru dezvoltarea a zece centre comerciale, investitia medie alocata unui proiect fiind de 100 milioane de euro.
Compania cauta terenuri in interiorul oraselor, cu suprafete de 3-5 hectare sau chiar mai mari. Suprafetele centrelor comerciale vor fi de circa 35.000-40.000 de metri patrati utili in orasele mai mici si pot ajunge la 70.000 mp in localitatile mai mari, potrivit oficialilor companiei.
"Probabil ca investitiile vor fi si mai mari, daca pretul terenurilor va continua sa creasca. In prezent, costul constructiilor din Romania este cu 20% mai mic decat in Germania, dar terenurile sunt mai scumpe, asadar costul total al unei investitii pe piata romaneasca este cam la acelasi nivel cu cel de pe piata germana", a declarat Radu Merica (foto), director general al ECE Projektmanagement Romania. Compania nu a achizitionat pana acum niciun teren in Romania.
ECE Projektmanagement a incercat sa intre pe piata romaneasca anul trecut, prin intermediul proiectului Obor Mall, pentru care a depus o scrisoare de intentie. Primaria sectorului 2 a ales insa compania Baneasa Investments ca dezvoltator al mall-ului din Obor. Ulterior, compania germana a incheiat un acord cu dezvoltatorul proiectului imobiliar Sema Parc din Bucuresti, River Invest, pentru constructia zonei comerciale. Merica a precizat ca investitia alocata acestui proiect, cu o suprafata utila de 70.000 mp, este de 150 mil. euro.
ECE Projektmanagement a fost infiintata in anul 1965 si este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de centre comerciale din Europa, avand in administrare 89 de complexuri comerciale si alte 20 in constructie.
Compania a realizat, pana in prezent, 130 de proiecte si activeaza in 17 state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO