Business Construct

Globalworth intră în linie dreaptă cu birourile Renault Bucharest Connected. Cum arată acum viitorul “cartier general” al Grupului Renault din Bucureşti. GALERIE FOTO

Cum arată acum viitorul “cartier general” al Grupului Renault din Bucureşti. GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu

30.09.2018, 15:18 2456

Globalworth, cel mai important investitor pe piaţa de birouri din Europa Centrală şi de Est, a finalizat construcţia clădirii de birouri Renault Bucharest Connected, unde anul viitor se va muta Grupul Renault cu toate birourile sale din Capitală şi lucrează la amenajarea curţii interioare şi  a clădirii.

Proiectul va avea o suprafaţă de 47.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A şi va include şi un showroom pentru automobilele Gru­pului Renault, 1.000 de locuri de par­care, un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor in­terne şi externe, dar şi alte facilităţi pre­cum un restaurant şi un cabinet medical.

În luna august a acestui an Globalworth a obţinut un credit de finanţare de 46 mil. euro de la Banca Comercială Română (BCR), sumă ce va fi investită în dezvoltarea proiectului de birouri Renault Bucharest Connec­ted.

Finanţarea de la BCR vine la circa trei luni de când Globalworth Real Estate Investment a listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) obligaţiuni de 550 mil. euro pe o perioadă de cinci ani cu o dobândă de 2,875%.

„Renault Bucharest Connected este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le dezvoltăm în prezent, marcând prima noastră investiţie în zona de vest a Bucureştiului şi, mai ales, continuarea unui parteneriat pe termen lung cu Groupe Renault România. Iar sprijinul acordat de un investitor precum BCR în dezvoltarea acestuia reprezintă o recunoaştere extrem de importantă a calităţii clădirilor din portofoliul nostru şi susţine misiunea noastră de a ne consolida poziţia în topul companiilor pe piaţa de birouri“, a declarat Mihai Zaharia, director al Departamentului de Investiţii şi Pieţe de Capital al Globalworth.

Potrivit reprezentanţilor Global­worth, decizia de a finanţa prin BCR a fost luată în contextul în care fondul de investiţii doreşte să-şi diversifice sursele de finanţare. Astfel, dacă bondurile rămân principala sursă, utilizată în special pentru realizarea achiziţiilor de proiecte de birouri în Polonia, pentru diversificare Globalworth colaborează şi cu băncile locale. „Finanţarea acor­dată Globalworth se înscrie în strategia noastră de a ne implica în proiecte imobiliare foarte bine conturate, dez­voltate sustenabil de la nivel de plan până în faza de implementare, aşa cum este Renault Bucharest Connected. Suntem pregătiţi să oferim susţinere proiectelor strategice care pot contribui la impulsionarea economiei locale, cu un impact pozitiv pentru noile zone dezvoltate. Aş dori să mulţumesc parte­nerilor pentru implicarea noastră într-o nouă finanţare“, a declarat Cătălin Jalobă, şef Departament Finanţări Imobiliare BCR.

Globalwortha mai anunţat în vara acestui an achiziţia unui teren de aproximativ 7.600 de metri pătraţi situat în vestul Capitalei, într-o tranzacţie de 2 milioane de euro. Localizat pe Bulevardul Preciziei în imediata apropiere a viitorului sediu al Groupe Renault România, dezvoltat de companie, terenul a fost deţinut anterior de  Terra Management & Development Group, societate controlată în proporţie de 97% de antreprenorul moldovean Vladislav Chetrar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO