Business Construct

Greenglass Recycling din Popeşti-Leordeni, Ilfov, investeşte 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor de sticlă. O a treia fabrică va fi construită în zona Centru-Vest a ţării

Greenglass Recycling din Popeşti-Leordeni, Ilfov,...

Autor: Roxana Rosu

21.02.2022, 13:19 328

Greenglass Recycling din Popeşti-Leordeni, Ilfov, investeşte 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor de sticlă post consum, cât şi în modernizarea instalaţiilor existente, mărindu-şi astfel capacitatea de producţie la 260.000 tone reciclate/an.

Construcţia noii fabrici, care va fi amplasată în apropiere de Bucureşti, va începe în semestrul al doilea al anului 2022 şi va intra în funcţiune în anul 2023.  Pe lângă operaţiunile de reciclare sticlă post consum, unitatea va recicla şi sticlă plană din industria automotive şi sticlă provenită din construcţii şi demolări. Investiţia va crea peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcţie şi 90 de roluri permanente odată ce va fi finalizată.

”Odată cu finalizarea noii fabrici, Greenglass va avea capacitatea de a recicla toată cantitatea de sticlă pe care ţara trebuie să o îndeplinească ca ţintă de colectare şi reciclare, fiind în acelaşi timp şi soluţia pentru reciclarea materialelor rezultate din Sistemul Garanţie – Returnare. De asemenea, răspundem cererii tot mai mare din partea producătorilor de sticlă de a creşte ponderea de material reciclat în produsele lor pentru a reduce utilizarea materialelor virgine”,  a declarat Marius Costache, Director General Greenglass.

Ca parte a unei strategii mai ample de dezvoltare a companiei, Greenglass va construi o nouă fabrică de reciclare sticla în partea de Centru-Vest a ţării .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO