Business Construct

Grupul belgian Atenor negociază vânzarea complexului de birouri Hermes Business Center din Pipera

Grupul belgian Atenor negociază vânzarea complexului de...

Autor: Marius Oncu

20.11.2015, 17:12 621

"Perspectivele pieţei de închiriere de spaţii de birouri rămân favorabile în România, în contextul creşterii economice. Sunt în desfăşurare negocieri iniţiale pentru vânzarea acestor clădiri, însă nu se poate preciza o dată la acest moment", se arată într-un raport financiar al Atenor.

Grupul a semnat un contract de închiriere cu Genepact pentru 22.000 de metri pătraţi pentru o durată de zece ani. Genepact se va muta în cea de-a treia clădire a complexului Hermes Business Center, a cărei construcţie a început în luna mai.

În trimestrul al treilea, compania a semnat noi contracte de închiriere pentru clădirea a doua a complexului, rata de ocupare ajungând la 60%. Cea de-a doua clădire va fi dată în folosinţă în ianuarie 2016.

Prima clădire din cadrul Hermes Business Center, de 18.000 de metri pătraţi, a fost livrată în martie 2014 şi este închiriată în totalitate.

Grupul belgian a început construcţia complexului în 2011, dezvoltarea fiind finanţată din fondurile obţinute printr-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 60 milioane de euro.

Atenor a obţinut în aprilie anul acesta un credit de 30 de milioane de euro pentru refinanţarea primei clădiri din complexul de birouri şi pentru finanţarea construcţiei celui de-al doilea imobil. Potrivit datelor de la Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, creditul a fost obţinut de la Garanti Bank, contractul fiind semnat pe 26 februarie cu firma NGY Properties Investment, prin intermediul căreia Atenor dezvoltă complexul de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO