Business Construct

Grupul ceh de investiţii PPF, care deţine Pro TV şi două clădiri de birouri în Bucureşti, a cumpărat un teren în zona de vest a Capitalei şi va construi o clădire de birouri denumită ARC. Investiţia planificată este de 60 mil.euro

Grupul ceh de investiţii PPF, care deţine Pro TV şi...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2022, 15:34 399

Grupul ceh de investiţii PPF, care deţine Pro TV şi două clădiri de birouri în Bucureşti, a cumpărat un teren în zona de vest a Capitalei, de la dezvoltatorul imobiliar ceh RC Europe, şi va construi o clădire de birouri denumită ARC.

Investiţia planificată este de aproximativ 60 de milioane de euro, cu finalizare în  2024. Portofoliul local al PPF include clădirile de birouri Metropolis Center şi Crystal Tower din Bucureşti.

ARC va avea zece etaje şi va fi situată în partea de vest a oraşului, lucrările fiin programate să înceapă în a doua jumătate a acestui an.  

"Cererea de spaţii de birouri de calitate creşte odată cu dezvoltarea economică a României şi putem vedea foarte clar această nevoie în Bucureşti. Vrem să valorificăm această oportunitate pentru a diversifica şi consolida în continuare poziţia PPF Real Estate pe această piaţă", spune Juraj Šaštinský, directorul de investiţii al PPF Real Estate.

Ziarul Financiar a anunţatachiziţiaîn luna ianuarie.

RC Arc Development a demarat în 2018 procedurile de obţinere a autorizaţiilor pentru construirea unui imobil de birouri lângă pasajul Basarab, încă din perioada în care terenul era în proprietatea IMS Proprietăţi – deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, care deţine şi Romarta.  Terenul a intrat în proprietatea RC Arc Development în 2019 şi asupra lui există o ipotecă de 3 mil. euro, potrivit datelor oficiale.

Potrivit docu­mentaţiei depuse, cehii de la RC aveau în plan dezvoltarea unui parc tehnologic multi­func­ţional care să includă o clădire de birouri de 9 etaje cu un al zecelea retras plus trei niveluri în subteran, cu o înălţime maximă de 51 de metri. În prezent pe acest teren sunt mai multe structuri închiriate, printre care şi un centru Depanero.

Pe lângă sectorul imobiliar, grupul PPF deţine CME Media Enterprises, care operează PRO TV.

Grupul PPF operează în 25 de ţări, investind în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, telecomunicaţii, mass-media, biotehnologie, imobiliare şi inginerie. Grupul deţine active în valoare de 40,3 miliarde de euro şi are 80.000 de angajaţi la nivel global (30 iunie 2021).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO