Business Construct

Grupul din construcţii Masterplast a mutat echipamentele din fabrica din Sfântu Gheorghe în Ungaria. „Din punct de vedere geografic nu era cea mai bună opţiune“

Grupul din construcţii Masterplast a mutat echipamentele...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.10.2018, 00:07 1530

Distribuitorul ungar de mate­ria­le de construcţii Masterplast, cu afa­ceri de 60 mil. lei pe piaţa locală, a închis în luna mai fabrica de polistiren şi adezivi pe care o avea în localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna. Echipamentele din fabrică au fost mutate în Ungaria, însă momentan grupul nu a luat o decizie referitoare la începerea producţiei în Ungaria sau relocarea fabricii în altă ţară.

„Producţia a încetat în mai la Sfântu Gheorghe, iar mutarea efectivă a avut loc în iunie. A fost o decizie a grupului, deoarece, din punct de vede­re geografic, nu era cea mai bună opţiune“, spune Sorin Cristea, director de vânzări la Masterplast.

După închi­dere fabricii, au fost păs­trate punctele de lucru din Bucu­reşti şi din Oradea, prin intermediul cărora Masterplast vinde în continuare pe piaţa locală.

Mutarea fabricii din Sfântu Gheor­ghe a avut loc şi în contextul în care com­pania a investit într-o fabrică modernă şi tehnologizată în Serbia, aproape de graniţa cu România, de unde deserveşte pieţele din Ungaria şi din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO