Business Construct

Grupul Sika, cel care a anunţat preluarea AdePlast, a sărit de 170 milioane lei afaceri în 2019 în România, o creştere de peste 10%

Laurenţiu Ştefănescu, director general la Sika România

Laurenţiu Ştefănescu, director general la Sika România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.01.2020, 08:43 471

Grupul elveţian Sika, noul proprietar al produ­că­to­ru­lui de materiale de construcţii AdePlast, şi-a majorat afacerile de pe piaţa locală cu peste 10% în 2019, potrivit oficialilor companiei, ceea ce a dus rezultatul la minimum 170 mil. lei. Anul trecut a fost al doilea ca procent de creştere din ultimii cinci ai companiei.

„A fost un an dificil, cu multe provocări, având în vedere şi achi­­ziţiile efectuate, dar excelent din punctul de vedere al rezul­ta­te­lor. Pentru 2020, estimăm creş­tere cu siguranţă, având în ve­dere şi sinergiile care ar trebui să re­zul­te din investiţiile şi achi­zi­ţi­ile fă­cute în ultima perioadă. Procentul de creştere sper să fie tot cu doi digiţi“, spune Laurenţiu Ştefănescu, director general la Sika România.

Sika România are trei fabrici, una de aditivi pentru betoane, la Braşov, una de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, în localitatea Căpuşu Mare, judeţul Cluj şi una de membrane în Sfântu Gheorghe, Covasna, preluată de la Arcon.

În noiembrie 2019, Sika a anunţat achiziţia AdePlast, în schimbul unei sume de peste 100 mil. euro, potrivit datelor din piaţa construcţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO