• Leu / EUR4.8079
  • Leu / GBP5.7552
  • Leu / USD4.4355
Business Construct

Guvernul vrea anularea contractelor proiectelor Târgu-Neamţ - Iaşi şi Comarnic - Braşov

Guvernul vrea anularea contractelor proiectelor Târgu-Neamţ - Iaşi şi Comarnic - Braşov

Ionel Dancă

Autor: Teodor Bobei

17.01.2020, 00:05 1866

Ionel Dancă a propus ieri în şedinţa de guvern anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat iniţiate de Comisia de Progonză, mai exact Autostrăzile Târgu-Neamţ - Iaşi şi Comarnic - Braşov.

„În esenţă vorbim despre inginerii marca Vâlcov“, a precizat şeful Cancelariei.

„Vă rog să aprobaţi introducerea pe ordinea de zi a şedinţei un proiect de ordonanţă privind parteneriatul public-privat. În esenţă vorbim despre alte inginerii marca Vâlcov descoperite la diferite instituţii, de această dată ne întoarcem la Comisia de Prognoză şi vă propunem să anulăm procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat iniţiate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Ne referim în special la două proiecte majore de infrastructură esenţiale, respectiv autostrada Comarnic -Braşov şi Târgu-Neamţ - Iaşi“, a propus şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă joi în şedinţa de guvern. Întrebat de premierul Orban dacă există vreun inginer în structura Comisiei de Prognoză, Ionel Dancă a răspuns: „Nu domnule prim-ministru, au fost înfiinţate direcţii speciale pentru derularea acestor proiecte care nu au fost niciodată populate“.

„Este un prim pas pentru deblocarea acestor proiecte pentru că atât proiectul pentru Autostrada Comarnic-Braşov cât şi cel pentru Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, soluţia aleasă era sortită eşecului încă de la început“

„Aici lucrurile sunt foarte clare, accept introducerea, nu o adoptăm acuma pentru că vreau împreună cu miniştrii care au în portofoliu astfel de proiecte în mod natural ele au fost luate de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Economiei, de la ministerele care trebuiau să deruleze astfel de contracte şi aveau competenţa şi calitatea să o facă. Aş vrea să şi stabilim clar care este planul de acţiune pe fiecare din proiectele respective, odată cu preluarea de către ministerele de linie“, a afirmat premierul Ludovic Orban.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8079
Diferență: 0,1145
Ieri: 4.8024
Azi: 4.4355
Diferență: -0,0901
Ieri: 4.4395
Azi: 5.7552
Diferență: 0,4731
Ieri: 5.7281
Azi: 4.5355
Diferență: 0,2165
Ieri: 4.5257