Business Construct

Harta celor mai mari tranzacţii recente cu terenuri din Bucureşti: cine, cât, cu ce preţ şi unde a cumpărat anul acesta terenuri în Capitală

Harta celor mai mari tranzacţii recente cu terenuri din...

Autor: Cristi Moga

19.10.2014, 13:12 3668

Dezvoltatorii imobiliari şi retailerii au investit circa 90 de milioane de euro în ultimul an pentru achiziţia a 37 de hectare de teren din Bucureşti, stabilind noile repere de preţ.

Ca valoare totală a tranzacţiei, cel mai mare pariu a fost făcut de grupul Portland Trust, care a plătit în jur de 20 de milioane de euro pentru patru hectare (500 de euro/metrul pătrat) pe şoseaua Pipera, vizavi de sediul Poliţiei Rutiere, unde va fi dezvoltat un nou parc de afaceri „Piaţa este foarte activă. Sunt multe tranzacţii în negociere şi a revenit puternic interesul investitorilor români pentru sectorul rezidenţial. Preţurile sunt stabile, iar terenurile pentru proiecte rezidenţiale mari au preţuri mai scăzute deoarece aceste inves­tiţii sunt mai riscante şi dezvoltarea se întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Pentru stabilirea preţului unui teren este foarte impor­tantă dimensiunea acestuia şi desti­na­ţia“, explică Sînziana Oprea, associate director în cadrul firmei de consultanţă imobiliară Colliers.

Alte elemente care îşi pun am­prenta asupra preţurilor ţin de situaţia juridică a terenurilor şi a vânzătorilor. Astfel, trebuie ţinut cont că băcăuanii de la Dedeman au cumpărat terenul din bulevardul Pallady de la Chimopar în condiţiile în care firma se află în faliment, terenul de la Policolor a fost cum­părat cu predare în etape, pe parcursul a trei ani, iar plata va fi de asemenea făcută treptat, în timp ce Impact a cumpărat pe Barbu Văcărescu o cotă indiviză de o treime dintr-un teren mai mare, asumându-şi un oarecare risc suplimentar faţă de o tranzacţie clasică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO