Business Construct

Harta şantierelor birourilor de 250 de milioane de euro din Bucureşti

Proiect; Afi Park 2

Proiect; Afi Park 2

Autor: Cristi Moga

07.09.2013, 13:04 825

În următorul an în Bucureşti vor fi date în folosinţă noi spaţii de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de circa 140.000 de metri pătraţi, potrivit unei analize a ZF ce a luat în calcul toate cele şase proiecte cu o suprafaţă de cel puţin 10.000 mp aflate în lucru. Dezvoltatorii au mizat circa 250 mil. euro în aceste noi centre de afaceri, dar în prezent au chiriaşi doar pentru 30% din spaţii. Ce i-a convins totuşi să investească şi cine ar putea ocupa aceste clădiri?

Cele mai mari şase centre de afaceri din Bucureşti, a căror finalizare este programată în următorul an, vor arunca în piaţă încă 140.000 mp de birouri în urma unor investiţii de circa 250 mil. euro ale unor proprietari străini care continuă să mizeze pe o revenire în forţă a economiei locale.

În ordine cronologică: Portland Trust va finaliza la începutul lunii noiembrie proiectul Floreasca Park (38.000 mp) din dreptul Pasajului Pipera, în timp ce Atenor vrea să termine lucrările la Hermes Business Campus (18.000 mp) de pe strada Dimitrie Pompeiu până la sfârşitul acestui an, termen până la care şi fostul centru comercial City Mall de la Eroii Revoluţiei ar trebui reconvertit în City Offices (circa 20.000 mp închiriabili). La începutul anului viitor cehii de la S Group vor să deschidă clădirea Green Gate (30.000 mp) din zona Chirigiu, în aprilie AFI Europe va termina AFI Park 2 (12.500 mp) lângă mallul companiei de la Cotroceni, iar în vara viitoare suedezii de la Skanska speră să livreze prima clădire a companiei din România - Green Court (19.500 mp) - de pe strada Gara Herăstrău.

Citiţi mai multe detalii pe zfcorporate.ro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO