Business Construct

Hidroconstrucţia a trecut pe pierderi pentru prima oară în ultimul deceniu

Hidroconstrucţia a trecut pe pierderi pentru prima oară...

Autor: Andreea Neferu

27.04.2015, 00:06 1363
Hidroconstrucţia, unul dintre cei mai mari constructori români, a intrat anul trecută pentru prima oară pe pierderi în ultimii zece ani, după ce a înregistrat un rezultat negativ de 153 de milioane de lei, potrivit informaţiilor din raportul pe 2014 al companiei.
 
„Volumul pierderii raportate a fost influenţat de con­stituirea pro­vizioa­ne­lor pentru aco­perirea riscurilor (…), precum şi de ajus­tările pentru depre­cie­rea stocurilor şi crean­ţe­lor pentru care au fost promovate la instanţele de judecată acţiuni de recuperare de la Hidroelectrica SA“, se arată în raportul privind rezultatele pe 2014 ale companiei de construcţii. De altfel, Hidroconstrucţia arată că Hidroelectrica a sistat lucrările şi finan­ţarea „pe o perioadă nedefinită“, motiv pentru care şi activitatea constructorului a fost afectată.
 
După 2005, Hidroconstrucţia s-a aflat mereu pe profit, indiferent că a fost boom în construcţii sau, din contră, că piaţa a cunoscut un declin puternic, de 40% pe timp de criză, arată cele mai recente date adunate de ZF de la Ministerul Finanţelor şi din rapoartele companiei. Cel mai mare profit net obţinut de companie a fost de circa 59 de milioane de lei, în 2006.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO