Business Construct

Hili Properties, un grup maltez care operează reţeaua de restaurante McDonald’s în România, a preluat 75% din clădirea de birouri MIRO din Băneasa, dezvoltată de belgienii de la Speedwell

Hili Properties, un grup maltez care operează reţeaua...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.08.2022, 11:08 526

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, controlat de belgienii Jan Demeyere şi Didier Balcaen, a vândut 75% din acţiunile clădirii de birouri MIRO din zona Băneasa din Bucureşti către Hili Properties, divizia de investiţii imobiliare a grupului maltez Hili Ventures, care mai deţine pe plan local şi reţeaua de restaurante McDonald’s.

Clădirea MIRO, finalizată la sfârşitul anului 2021, este operată prin firma Băneasa Real Estate SRL. Restul de 25% din acţiunile companiei rămâne în proprietatea Speedwell pentru încă doi ani.

„MIRO reprezintă o investiţie solidă, pe termen lung, care se aliniază strategiei noastre de a dezvolta potenţialul activelor în beneficiul acţionarilor, chiriaşilor şi comunităţii locale”, a spus George Kakouras, managing director la Hili Properties.

În Bucureşti, Hili Properties mai deţine şi gestionează Centrul de Afaceri ART care găzduieşte Spitalul Academic Ponderas, parte din reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

MIRO este o proiect office de clasă A cu o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, dispuse pe cinci etaje, cu o zonă de relaxare exterioară de 1.700 de metri pătraţi. Clădirea este localizată pe DN1, în zona Băneasa din Bucureşti. Proiectul deţine certificările BREEAM Excellent şi WELL Platinum, iar printre chiriaşi se numără companii precum KPMG, Rovere, COS, Eaton, Neoclinique, Speedwell, Stradale / Mitzu, Jura şi Hisky.

În această tranzacţie, vânzătorul Speedwell a lucrat cu Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii, iar cumpărătorul Hili Properties – cu Muşat şi Asociaţii, Deloitte şi Colliers.

Pe plan local, Speedwell are un portofoliu care cuprinde proiectele Record Park din Cluj-Napoca, The Ivy, Triama Residence, MIRO şi Space Plus în Bucureşti, Paltim în Timişoara şi Riverside City în Râmnicu Vâlcea.

În ceea ce priveşte Hili Properties, portofoliul maltezilor cuprinde şapte centre comerciale în Riga, capitala Letoniei, un spital privat din Bucureşti, proprietăţi care găzduiesc restaurante în cartiere comerciale importante din Estonia, Letonia, Lituania, Malta şi România; o fabrică industrială în Zona Economică Liberă Klaipeda din Lituania şi trei zone de business cu spaţii de birouri în Sliema, Marsa şi Floriana din Malta. Printre chiriaşii săi se numără Premier Restaurants, gigantul suedez de supermarketuri Rimi, Narvesen, lanţul norvegian de magazine mici, şi Rehau, producătorul internaţional de materiale industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO