Business Construct

Holcim a aruncat în aer fuziunea cu Lafarge printr-un anunţ de două fraze. Un grup din Rusia, acţionar al elveţienilor, este nemulţumit de cifrele tranzacţiei

Holcim a aruncat în aer fuziunea cu Lafarge printr-un...

Autor: Cristi Moga

17.03.2015, 00:08 1734

În România, fabricile pe care trebuia să le vândă Lafarge urmau să fie preluate de un grup irlandez, care deţine compania de prefabricate Elpreco Craiova.

Fuziunea producătorilor de ciment Holcim şi Lafarge, care ar trebui să formeze un grup cu vânzări de 40 miliarde de euro, a fost aruncată ieri în aer printr-un anunţ al grupului elveţian care arată că “acordul de fuziune nu mai poate fi implementat în forma actuală”.

Holcim invocă necesitatea unor noi negocieri cu privire la rata de schimb a acţiunilor şi aspecte de guvernanţă.

„Reprezentanţii Lafarge au indicat că refuză să renegocieze, cu excepţia ratei de schimb”, au mai precizat reprezentanţii Holcim, care în şedinţa din 13 aprilie vor discuta doar aspecte legate de activitatea Holcim Ltd.

Ca răspuns, francezii de la Lafarge au anunţat că au primit o scrisoare din partea preşedintelui consiliului de administraţie al Holcim în care acesta a anunţat decizia consiliului de a nu implementa procesul de fuziune agreat la începutul lunii iulie 2014, motivând decizia prin necesitatea rediscutării termenilor financiari şi a structurii de conducere propuse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO