Business Construct

Horaţiu Ţepeş, Bilka Steel: România ar trebui să fie condusă ca o companie privată

Horaţiu Ţepeş, acţionar al Bilka Steel:  Pentru a ne dezvolta şi a ne atinge obiectivele nu trebuie să aşteptăm minuni guvernamentale, ci să muncim şi să investim.

Horaţiu Ţepeş, acţionar al Bilka Steel: Pentru a ne dezvolta şi a ne atinge obiectivele nu trebuie să aşteptăm minuni guvernamentale, ci să muncim şi să investim.

Autor: Andreea Neferu

14.11.2014, 19:00 427

Horaţiu Ţepeş, antreprenorul care controlează producătorul braşovean de ţigle metalice Bilka Steel, spune că investiţiile în dezvoltarea infrastructurii sunt esenţiale pentru ca economia locală să poată ajunge în următorii zece ani la un ritm de creştere de 5% anual.

„În rest propunem ca cei responsabili de conducerea ţării să vegheze la buna funcţionare a lucrurilor. Să se preocupe în special de absorbţia fondurilor europene, combatarea evaziunii fiscale şi a muncii la negru. Acestea din urmă sunt şi două dintre cele mai importante surse din care se pot încasa bani la bugetul de stat, bani ce pot fi redirecţionaţi către investiţii pe care în acest moment România nu şi le permite“, afirmă Ţepeş.

El adaugă că România nu îşi permite în perioada următoare scăderi de taxe pentru încurajarea mediului de afaceri sau investiţii în sistemele de învăţământ sau de sănătate, însă important este ca start-up-urile, companiile antreprenorilor locali şi IMM-urile să fie încurajate şi nu sufocate de birocraţie şi legi care nu se potrivesc mediului economic din România.

„Pentru o creştere economică sănătoasă şi continuă, consider că România ar trebui să funcţioneze şi să fie condusă ca o companie privată. Să facă investiţii atunci când este nevoie şi când îşi permite, să eficientizeze costurile la toate nivelurile, să identifice surse de finanţare şi să caute soluţii de creştere a productivităţii per angajat.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO