Business Construct

Imobiliare: Colliers, afaceri de 10 mil. euro la semestru

31.07.2008, 14:59 36

Compania de consultanta imobiliara Colliers International, cel mai mare jucator de pe piata locala de profil in ceea ce priveste cifra de afaceri (21,2 mil. euro in 2007), a inregistrat venituri de peste 10 mil. euro in primul semestru al anului, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Majorarea s-a datorat in primul rand departamentului de evaluari, care a inregistrat venituri mai mari cu 160%, ca urmare a serviciilor prestate unor firme precum Petrom, BRD, BCR sau fondul austriac de investitii Immoeast. De altfel, Colliers International a devenit evaluatorul exclusiv al proprietatilor din Romania si Europa de Est detinute de catre Immoeast, cel mai important cumparator de active imobiliare de pe piata din Romania. "Tinand cont de numarul mare de proiecte exclusive pe care le avem in portofoliu, dar si de calitatea foarte buna a clientilor nostri, cred ca vom conti-nua sa crestem si in a doua jumatate a anului 2008", a declarat Bogdan Georgescu, managing partner in cadrul Colliers International Romania. Estimarile pentru acest an inaintate de Colliers la sfarsitul lui 2007 vizau o crestere cu circa 30% a cifrei de afaceri, fata de nivelul de 21,2 milioane de euro realizat anul trecut. Colliers a ajuns la 100 de angajati pe piata locala, iar pentru sfarsitul anului 2009 Georgescu isi propune dublarea echipei din cadrul biroului de la Bucuresti, la 200 de oameni.
Piata consultantei imobiliare este dominata in prezent de grupuri straine, patru dintre cele mai importante cinci firme de pe piata fiind internationale - Colliers, CB Richard Ellis Eurisko, Cushman & Wakefield Activ Consulting si DTZ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO