Business Construct

Imobiliarele să crească treptat pentru a evita o nouă „bulă“

Imobiliarele să crească treptat pentru a evita o nouă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.05.2014, 00:07 1147

Unii dezvoltatori imobiliari sunt optimişti în ceea ce priveşte cererea de spaţii de birouri din Capitală şi continuă investiţiile, însă gradul de neocupare a spaţiilor, scăderea preţu­ri­lor chiriilor, dar şi puterea scăzută de cumpărare pe piaţa locală a locuinţelor determină pe piaţă o atitudine rezervată, iar dezvoltarea acestui sector ar trebui să se facă treptat, astfel încât să nu intre din nou într-o „bulă speculativă“.

„Marea majoritate a ce­rerilor pentru clă­di­ri de birouri este generată de call centere sau IT mutate la noi în ţară. Noi aici nu vindem manopera, ci «creiere» mai ieftine. Nu e nimic greşit, dar prezintă întotdeauna riscul volatilităţii şi este subiectul creşterii sau scă­de­rii pieţelor dezvoltate“, a declarat Alexan­dros Ignatiadis, acţionar al companiei de construcţii Octagon, în cadrul ZF Construction & Infra­structure Summit ’14, organizat de ZF în parteneriat cu Genesis Development, Marsh, Octagon, CertAsig, Schoenherr, Skans­ka şi Biriş Goran.

O diferenţă de strategie în piaţa de birouri este între suedezii de la Skanska, grup care va termina anul acesta prima clădire a proiectului Green Court, deşi la începutul lucrărilor firma nu avea niciun chiriaş, în timp ce Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development, spune că nu reia dezvoltarea fără o cerere concretă din partea unei companii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO