Business Construct

În 2019 s-au tranzacţionat terenuri de 400 mil. euro. „Tot mai mulţi investitori şi-au consolidat poziţiile în anumite zone. Au reapărut şi tranzacţiile speculative“

ANALIZĂ REAL ESTATE

În 2019 s-au tranzacţionat terenuri de 400 mil. euro. „Tot mai mulţi investitori şi-au consolidat poziţiile în anumite zone. Au reapărut şi tranzacţiile speculative“

Sînziana Oprea, director land agency în cadrul Colliers International: Printre tranzacţiile reprezentative în care am fost implicaţi se numără achiziţia NEPI-Rockcastle de la Craiova, care a reprezentat şi cea mai mare tranzacţie cu teren din 2019.

Autor: Bogdan Alecu

16.01.2020, 17:32 403

♦ Terenurile pentru rezidenţial au dominat tranzacţiile din Capitală în 2019 pe măsură ce dezvoltatorii au continuat achiziţiile, în timp ce în centrele regionale cele mai multe achiziţii s-au realizat pentru viitoare centre comerciale.

 

Tranzacţiile cu terenuri pentru dezvoltări imobiliare s-au ridicat în 2019 la peste 400 mil. euro, potrivit datelor companiei de consultanţă imo­biliară Colliers Interna­tional România. Cifra nu include tere­nurile agricole, pentru dezvol­tări indus­triale sau păduri.

„Pe piaţa de terenuri, 2019 a fost un an aşa cum trebuie să fie pe o piaţă matură, cu un volum de trazactii foarte bun generat de toate segmentele, atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării, cu jucători tradiţionali activi, dar şi nou-veniţi sau care se reactivează, şi cu evoluţii sănătoase de preţuri. Cota Capitalei din total tranzacţii s-a menţinut la aproximativ 70%, însă şi interesul pentru oraşele regionale a crescut“, a spus Sînziana Oprea, director land agency în cadrul Colliers International.

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor, în medie au urcat cu 10-15% în 2019, potrivit estimărilor Colliers, în special în Bucureşti, însă au existat şi scăderi pentru anumite zone. De partea cealaltă, în centrele regionale, preţurile au rămas relativ stabile.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO