Business Construct

Incendiu pe final de 2019 la clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza din Bucureşti. Cel puţin trei etaje au fost afectate

Incendiu pe final de 2019 la clădirea de birouri Charles...

Autor: Bogdan Alecu

03.01.2020, 17:19 3925

Un incendiu a izbucnit în dimineaţa zilei de 31 decembrie la etajul 15 al clădirii de birouri Charles de Gaulle Plaza de lângă staţia de metrou Aviatorilor din Capitală.

Având în vedere că suprafaţa medie per etaj este de 1.200 mp, au fost afectate birouri de cel puţin 3.600 mp.

Cel puţin un etaj a fost afectat de incendiu şi cel puţin trei din cauza apei utilizate de pompieri la stingerea incendiului. De asemenea, a fost afectată infrastructura clădirii, de la cea pentru curent electric, la cablurile e fibră optică. Până în ziua de 3 ianuarie inclusiv a fost oprit şi curentul electric în clădire.

Printre companiile care îşi au sediul în clădirea Charles de Gaulle Plaza se numără P3 Logistics Park, Tenaris, Voxpro, Christian Tour, G4S, Amber, Generali, Regina Maria, CRH România şi cei de la Regus.

Charles de Gaulle Plaza, clădirea de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de aproape 23.000 de metri pătraţi care domină principala intrare în Parcul Herăstrău din Bucureşti, a fost vândută în 2013 între două fonduri administrate de compania imobiliară GLL Real Estate Partners într-o tranzacţie de aproape 70 de milioane de euro.

Imobilul, dezvoltat de companiile Avrig 35 şi CA Immo, a fost cumpărat în 2006 pentru 80 de milioane de euro de fondul Accession Fund în cea mai mare tranzacţie imobiliară de pe piaţa locală de la acea vreme.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO