Business Construct

Încep să se mişte lucrurile: Arcada Company din Galaţi şi o firmă germană au început construcţia căii ferate dintre Gara de Nord şi aeroportul Otopeni

Încep să se mişte lucrurile: Arcada Company din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.09.2019, 00:07 5753

Calea ferată care ar urma să lege Bucureştiul de aero­por­tul Otopeni începe să se concretizeze după ce aso­cia­ţia de constructori a demarat recent lucrările de realizare.

„În data de 20 august 2019 a fost obţinută autorizaţia de construire pentru «Etapa I - Viaduct C.F. km 19 + 057 - fundaţii, elevaţii pile şi pereţi mulaţi», în baza căreia antre­prenorul a demarat, la data de 2 septembrie 2019 execuţia lucrărilor, în concordanţă cu specificaţiile tehnice“, spun reprezentanţii serviciului de comunicare al CFR SA.

Calea ferată ar trebui să racordeze terminalul T1 al Aeroportului Internaţional Henri Coandă de centrul oraşului.

„Menţionăm că antreprenorul a mobilizat toate resursele necesare, constând în utilaje, materiale şi resurse umane, în vederea lucrărilor planificate pentru această etapă“, mai spun reprezentanţii CFR SA.

La sfârşitul lunii mai 2019, CFR SA a anunţat că de proiectul de modernizare a linie de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroport Internaţional Henri Coandă se va ocupa asocierea formată din firmele Arcada Company - ISPCF - DB Engineering & Consultings.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO