Business Construct

Industriaşul Valer Blidar: De zece ani se vorbeşte de tramvaie noi în Bucureşti, fără rezultat

Antreprenori locali

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad

Autor: Mirabela Tiron

02.11.2018, 00:07 3087

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad, unul din cei  mai mari producători de material rulant de pe piaţa locală, spune că de zece ani se discută de achiziţia de tramvaie pentru Bucureşti, dar în acest timp nu s-a ajuns la un rezultat.

„De zece ani se tot fac paşi pentru achiziţia de tramvaie pentru Bucureşti, aşteptăm să vedem pasul final, licitaţia efectivă. Activitatea noastră este blocată şi de derularea îngreunată a procedurilor şi la celelalte licitaţii din ţară, pe care le-am câştiga (cu referire la licitaţiil din Galaţi, Cluj şi Oradea - n. red.). Am semnat acordul cadru şi acum stăm, motivaţia fiind că încă nu s-a aprobat finanţarea. Pe vagoane nu se mişcă nimic în continuare în ţară, trebuie să căutăm în străinătate contracte“, a spus in­dustriaşul Valer Blidar, unul dintre puţinii antreprenori care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive din anii ’70 - ’80. România are nevoie de 1.000 de tramvaie noi, dar şi de 1.200 de  vagoane noi, potrivit lui.

În 2016, Municipiului Bu­cureşti a aprobat două proiecte pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi, dar ulterior nu s-a făcut niciun demers spre achiziţia acestor autovehicule, proiectul a rămas, ca şi altele, doar pe hârtie. Şi a fost readus în discuţie recent de primarul Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO