Inginerul care deţine producătorul Wetterbest: „Există un vid de specialişti în sectorul construcţiilor, astfel că oricine are bani poate produce orice, chiar dacă nu are oameni“

2 iun 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Dragoş Irimescu, acţionar majoritar şi directorul general al Wetterbest

Segmentul construcţiilor se află în criză de specialişti, fapt care conduce la producţii slabe din punct de vedere calitativ, spune Dragoş Irimescu, acţionar majoritar şi directorul general al producătorului de acoperişuri din ţiglă metalică Wetterbest, reiterând astfel o problemă pe care constructorii o reclamă în ultima perioadă.
 
„Pregătirea profesională a celor implicaţi în etapele de producţie nu mai este la acelaşi nivel ca altădată. Există un vid de specialişti în sectorul construcţiilor, astfel că oricine are bani să producă orice, o poate face, chiar dacă nu are specialişti. Românii sunt consumatori de produse puţin verificate şi controlate înainte de a fi vândute. Ar trebui să convingem investitorii să angajeze specialişti, oameni care au făcut şcoală, care să ştie ce materiale să folosească, ce utilaje sunt necesare“, a spus Dragoş Irimescu. Grupul are peste 230 de angajaţi, dar mai planifică să recruteze cel puţin 15 oameni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.06.2016

 
Cuvinte cheie:
specialisti
, producator
, constructii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide