Business Construct

Inspectoratul de Stat în Construcţii din Bucureşti a mers în 2020 la 2.300 de recepţii la finalul construcţiilor, cu 16% mai puţine faţă de 2019

Inspectoratul de Stat în Construcţii din Bucureşti a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.04.2021, 10:00 235

Numărul de şantiere din Bucureşti anunţate la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) al Capitalei a scăzut cu 10% în 2020 faţă de anul anterior, în scădere fiind şi numărul invitaţiilor la recepţiile de la încheierea lucrărilor, arată datele furnizate de ISC la solicitarea ZF.

„Indiferent de tipul proiectului, investitorul are obligaţia să înştiinţeze autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire, precum şi inspectoratul teritorial în construcţii asupra datei de începere a lucrărilor autorizate. Decizia privind anunţarea unui proiect la Inspectoratul de Stat în Construcţii este atribuţia investitorului“, explică reprezentanţii instituţiei.

Anul trecut, aproape 10.500 de lucrări din Bucureşti au fost anunţate la Inspectoratul de Stat în Construcţii, faţă de aproximativ 11.600 în anul precedent, trendul fiind crescător până anul trecut. În ceea ce priveşte invitaţiile la recepţia lucrărilor, reprezentanţii ISC Bucureşti au mers la aproape 2.300 de astfel de verificări, faţă de peste 2.700 cu un an în urmă, aşadar o scădere de 16%.

În 2020, an marcat de debutul pandemiei de Covid-19, unii investitori au decis să suspende proiectele pe care le aveau în plan, în vreme ce alţii au continuat să construiască, încurajaţi de faptul că restricţiile nu au afectat acest domeniu la fel ca pe altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO