Business Construct

Intentie: Teraplast preia integral Politub

26.06.2008, 20:09 84

Compania Teraplast Bistrita, care detine 50% din capitalul Politub, intentioneaza sa achizitioneze integral firma cu activitati de comercializare a tevilor de polietilena, prin preluarea pachetului de actiuni controlat de firma Socomo Socotube.
Actionarii Teraplast vor discuta si centralizarea serviciilor de suport si vanzari ale firmelor Politub si Plastsistem la nivelul Teraplast, unul din motive fiind reducerea costurilor administrative.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Teraplast GP SA detine 50% din capitalul Politub, iar restul de 50% este controlat de Socotub SA, firma inregistrata in Franta.
In acelasi timp, Teraplast GP detine si 71% din Plastsistem. Cele trei companii constituie grupul Teraplast.
Veniturile firmei Teraplast Bistrita au crescut cu 16% in primele trei luni, la
46,1 milioane de lei, iar profitul net a scazut de la 3,9 milioane de lei la 2,4 milioane de lei. Cheltuielile companiei au urcat in intervalul analizat cu 23,5%, la 43,2 mil. lei, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 13,5%, la 42 mil. lei. La nivel consolidat, grupul Teraplast previzioneaza pentru acest an un profit net de circa 27 mil. lei, in crestere cu 68,2%.
Astfel, pentru firma Teraplast, conducerea grupului a bugetat un profit net de
22 mil. lei, in timp ce pentru Plastsistem si Politub bugetul de venituri si cheltuieli indica un castig de 4,6 mil. lei, respectiv 3,5 mil. lei.
Grupul de firme a programat investitii de 66 de milioane de euro, pana in 2013, pentru extinderea capacitatilor de productie, diversificarea portofoliului si optimizarea activitatilor. Firma din Bistrita a derulat in perioada 7-17 aprilie o oferta publica initiala de vanzare de actiuni, care a fost suprasubscrisa cu 4%. In urma ofertei, participatia actionarilor Dorel Goia si Emanoil Viciu s-au redus la 32% si respectiv 21%. SIF Banat-Crisana detine 10% din actiunile Teraplast, iar Marley Ungaria (membra a grupului belgian Aliaxis) are o participatie de 7%.
Terraplast produce sisteme complete de canalizare interioara si exterioara, alimentare cu apa si incalzire, finisaje interioare si exterioare, profile pentru tamplarie PVC, ferestre si usi cu geam termopan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO