Business Construct

Interviu. Rüdiger Dany, CEO, NEPI Rockcastle: Situaţia autorizaţiilor din Bucureşti nu ne schimbă planul de investiţii, dar ne încetineşte. Investim în Craiova, mergem spre Galaţi şi vom moderniza mallurile existente

Rüdiger Dany a fost numit la conducerea companiei în februarie 2022, fiind promovat din rolul de director operaţional (COO).

Rüdiger Dany a fost numit la conducerea companiei în februarie 2022, fiind promovat din rolul de director operaţional (COO).

Autor: Bogdan Alecu

08.05.2023, 18:40 501

NEPI-Rockcastle vrea să meargă mai departe cu investiţiile la nivel naţional, dar şi în Bucureşti pentru a avea alături de malluri şi birouri şi rezidenţial.

Rüdiger Dany, cel care a preluat în 2022 funcţia de CEO al NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din Europa Centrală şi de Est, explică faptul că în orice capitală europeană dezvoltarea trebuie reali­zată prudent, însă nu poate fi blocată.

„Situaţia autorizaţiilor din Bucureşti nu ne-a schimbat planul de investiţii, dar ne în­cetineşte. Ne-am dori să construim noi proiecte, dar întâmpinăm dificultăţi. Nu are logică să blochezi o întreagă parte a eco­nomiei. Este păcat pentru oraş şi sperăm că locuitorii vor reacţiona. Nu am mai întâlnit aşa ceva nicăieri, ca primăria unei capitale cu milioane de locuitori să blocheze totul. Mai sunt probleme politice, discuţii, partide pro şi contra, este normal aşa ceva. Să obţii un PUZ în Varşovia sau Berlin nu este ceva uşor sau simplu - şi aşa trebuie să fie pentru că suntem ţări demo­cratice cu regulamente, dar ce se întâmplă în Bucureşti, nu am văzut nicăieri. Este fascinant, dar într-un mod negativ“, a explicat Rüdiger Dany într-un interviu acordat ZF, primul său interviu acordat în România în calitate de CEO al fondului de investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO