Business Construct

Investiţie de 10 milioane de euro într-un centru logistic

27.10.2010, 23:38 41

Subsidiara locală a companiei austriece Alukönigstahl vrea săinvestească peste zece milioane de euro într-un centru logistic şide servicii în Berceni, pe terenul fostului distribuitor de produsemetalurgice şi materiale de construcţii Admeb, pe care l-aachiziţionat în 2006. Compania va cere autorizaţiile de construireîn 2011, estimează că va porni proiectul în anul următor şi căacesta va fi finalizat în doi ani, a declarat Attila Beer,administratorul Alukönigstahl Sisteme de Aluminiu, Oţel şiPlastic.

El a precizat că proiectul include renovarea halelor existente,folosite în prezent pentru depozitare, amenajarea unor spaţii deproducţie, construirea unei clădiri de birouri şi a unui centru deinstruire. Suprafaţa terenului din respectiva locaţie totalizeazăşapte hectare. Alukönigstahl a furnizat, în cei 15 ani deactivitate pe piaţa românească, soluţii de faţadă şi tâmplăriepentru mai mult de 100 de proiecte imobiliare majore. Soluţiilefurnizate constructorilor din România au fost utilizate atât pentruclădiri de birouri, cât şi pentru proiecte imobiliarerezidenţiale.

Compania austriacă este reprezentant unic în România pentruprodusele şi soluţiile germane Schuco şi cele elveţiene Jansen.Printre proiectele din Bucureşti care au folosit sistemelefurnizate de companie se numără Asmita Gardens, Monaco Towers, SemaParc, Upground Offices & Residences, City Gate, Sun Plaza,Nusco Tower, Lakeview, Crystal Tower sau noul terminal de laaeroportul Henri Coandă. Administratorul companiei a afirmat că celmai mare contract al companiei din România, "de şapte cifre", afost pentru complexul rezidenţial Stejarii, dezvoltat de ŢiriacHoldings. Reprezentanţii companiei apreciază că afacerile localevor scădea cu circa 25% în acest an, până la aproximativ 12-13milioane de euro, şi vor stagna în 2011. Alukönigstahl are 18filiale în 14 ţări şi 1.000 de angajaţi, 55 dintre acestea activândpe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO