Business Construct

Investiţie de 7 milioane de lei pentru modernizarea secţiei de Boli Infecţioase a SCJU Sibiu

Investiţie de 7 milioane de lei pentru modernizarea...

Autor: Szasz Jutka, Diana Stancovici

23.12.2015, 15:32 193

Conducerea SCJU a inaugurat, miercuri, Secţia de Boli Infecţioase, unde începând din luna februarie s-au făcut lucrări de renovare şi modernizare, acestea fiind finalizate cu şase luni mai devreme faţă de termenul prevăzut iniţial.

"Ne bucurăm că reabilitarea Secţiei de Boli Infecţioase a fost realizată într-un timp record şi că pacienţii şi cadrele medicale ale spitalului vor beneficia de un spaţiu modern care asigură tot ceea ce este necesar pentru un act medical de calitate, în condiţii superioare de cazare şi tratament. Realizarea este cu atât mai importantă, cu cât ne aflăm la debutul sezonului rece, care, de regulă, aduce cu sine infecţiile respiratorii, iar această secţie va fi printre cele mai solicitate, fiind nevoie de servicii medicale de calitate, care să redea sănătatea pacienţilor", a declarat managerul SCJU Sibiu, Vasile Spinean.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii unităţii spitaliceşti, lucrările au costat aproape 7 milioane de lei, iar finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean Sibiu, prin buget multianual.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 3 februarie 2015, iar în perioada în care pavilionul s-a aflat în proces de reabilitare şi modernizare, secţia a fost relocată în cadrul pavilionului ORL.

Lucrarea a presupus refacerea pardoselilor, tencuielilor şi a zugrăvelilor, recompartimentarea saloanelor şi dotarea acestora cu grup sanitar, refaceri şi/sau înlocuiri de instalaţii, precum şi mărirea spaţiilor pentru cabinete şi pentru sălile de tratament prin mansardarea podului existent. De asemenea, clădirea a fost dotată cu lift şi cu panouri solare.

După reabilitare, secţia cuprinde 20 de saloane cu un pat, cinci saloane cu două paturi, o rezervă, grupuri sanitare, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi, cabinete pentru registratură, asistente şi consultaţii, sală de tratament, depozite, farmacie, iar 12 saloane sunt dotate cu televizor şi cinci cu frigider.

În spaţiile nou create la mansardă se află o sală de curs cu 20 de locuri, vestiar pentru studenţi, depozit pentru material didactic, cabinet pentru şeful de secţie, grupuri sanitare, depozit pentru lenjerie curată şi vestiar pentru asistente, suprafaţa utilă fiind de 233,89 de metri pătraţi.

"Bolile infecţioase necesită o izolare perfectă a afecţiunilor, lucru posibil în acest moment, graţie recentelor investiţii în secţia noastră, care permit spitalizarea pacienţilor în rezerve, majoritatea cu un singur pat", a declarat medicul şef al secţiei, Victoria Bîrluţiu.

În cadrul Secţiei de Boli Infecţioase îşi desfăşoară activitatea o echipă formată din doi medici primari, 11 asistenţi medicali, un registrator medical şi patru infirmiere.

SCJU Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sibiu, având aproximativ 1.100 de paturi.

Foto: tribuna.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO